rss
facebook

Κατσανό

Κατσανό

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Οίνος Λευκός Ξηρός

Δείγμα της επίμονης προσπάθειας του Γ. Γαβαλά, και της αγάπης του για το κρασί είναι η ανάδειξη σπάνιων γηγενών ποικιλιών, που είναι άγνωστες στους πολλούς, γνώριμες όμως στη Σαντορίνη για την πολύ καλή ποιότητα κρασιού που αποδίδουν. Οι ποικιλίες αυτές είναι το Κατσανό (85%) και η Γαϊδουριά (15%) που καλύπτουν λιγότερο από το 1% του αμπελώνα του νησιού και συλλέγονται τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Tο Kατσανό είναι ένα λευκό κρασί με πρασινωπές ανταύγειες που αναδύει γλυκά αρώματα λουλουδιών, μελιού και λεμονιού. H γεύση του είναι πλούσια με εξαιρετική ισορροπία, ευχάριστη οξύτητα και μακρά αρωματική επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, ψάρια, λευκά κρέατα με ελαφριές σάλτσες.

Σερβίρεται στους 12oC. Εμφιαλώνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών.